Skip to main content

RO RU EN

Descoperiți frumusețea mozaicurilor cu expoziția „Mosaics of Moldova: Fragmente de Istorie”, prezentată în prezent la Muzeul Național de Istorie a Moldovei în Chișinău până pe 30 aprilie 2024.

Echipa Mosaics of Moldova a dedicat câțiva ani de zile colectării de informații, capturării de fotografii și explorării țării și a adunat o bază de date despre mozaicurile din Moldova.

Această expoziție, complementată de o prezentare la Forumul Cultural Internațional, își propune să evidențieze frumusețea estetică a mozaicurilor, dar și să sublinieze importanța lor culturală și istorică, starea lor actuală de degradare și lipsa de protecție prin lege a multor mozaicuri în Republica Moldova.

Aceste opere de artă intricate nu sunt doar simple decorațiuni și nu reflectă doar ideologiile erei sovietice, dar încorporează o narațiune mai amplă despre creativitate și aspirațiile umane.

Organizată de Ministerul Culturii și ICOMOS, în parteneriat cu USAID, expoziția este o oportunitate de a aduce în prim-plan aceste opere de artă și de a atrage atenția asupra potențialului turistic pe care ele le au.
______

Dacă în orașul sau satul de baștină aveți un mozaic care încă nu este pe hartă, vă rugăm să ne transmiteți fotografii și altă informație:
mosaicsofmoldova@gmail.com
https://www.facebook.com/mosaicsofmd